Hoe gaat het met mijn ondernemersavontuur bij Online Marketeer Per Uur?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. Hoog tijd om jullie bij te praten over wat er allemaal speelt in de wereld van Online Marketeer Per Uur.

Van zzp'er naar werkgever en een eigen kantoor

Het is echt gek om te bedenken dat ik sinds november vorig jaar volledig voor mezelf ben begonnen als zzp’er. En nu, nog geen jaar later, ben ik ineens werkgever en heb ik mijn eigen kantoor. Ik had dit eerlijk gezegd niet zo snel verwacht. Maar blijkbaar doen Jeanette en ik toch iets goed, want de bedrijven die wij helpen met hun online marketingstrategieën zijn tevreden en andere bedrijven willen ook geholpen worden.

Ondernemen is niet altijd rozengeur en maneschijn

Ondernemen brengt natuurlijk ook de nodige zorgen met zich mee. Soms vraag ik me af of ik het allemaal wel goed doe. Zijn mijn klanten tevreden? Lever ik alles op tijd? Kom ik mijn afspraken na? Ik denk dat dit normaal is voor een ondernemer. Maar als ik dan zie dat de conversies stijgen en ik positieve feedback krijg, is dat toch weer een bevestiging dat ik goed bezig ben.

Inspiratie en groei door evenementen

In april ben ik samen met Jeanette naar het AI Marketing Event van Frankwatching geweest in de Jaarbeurs. Daar heb ik veel geleerd over de laatste trends en tools op het gebied van Artificial Intelligence. Dit evenement heeft me echt geïnspireerd en ik heb er een blog over geschreven die ik jullie zeker aanraad om te lezen. Het was vooral interessant om te zien hoe tools zoals ChatGPT mijn werk kunnen veranderen en verbeteren.

Training MidJourney

Daarnaast heb ik in juni via Frankwatching ook een cursus gevolgd over MidJourney. Dit is een AI tool die prachtige afbeeldingen maakt. Het is belangrijk om de juiste prompts in te geven, want de kwaliteit van de output hangt af van de input. Een mooi voorbeeld hiervan is ons werk voor Carve Ceramics, een klant die luxe keramische oplossingen levert voor de superjachtbouw. Met MidJourney kon ik realistische impressies creëren van hun producten op superjachten. Dit is enorm handig, omdat het bijna onmogelijk is om op locatie foto’s te maken tijdens de bouw van een superjacht. De resultaten zagen er fantastisch uit en gaat de klant echt helpen.

Nieuwe klanten en projecten

Ik heb ook een aantal nieuwe klanten mogen verwelkomen. Voor Helmes Health Centre heb ik een nieuwe website gelanceerd in samenwerking met JevMedia. De verbeterde vindbaarheid en navigatie zorgen voor meer verkeer en conversies. Daarnaast ben ik bezig met het schrijven van de marketingstrategie voor Veducon en Techno Telematica. Voor Vivere Wonen uit Haarlem optimaliseer ik de website om beter gevonden te worden en om meer verkeer naar hun website en winkel te trekken.

Investeren in Jex

Nog een leuk nieuwtje: ik heb converteerbare obligaties genomen in Jex. Dit is een innovatief softwarebedrijf uit Rotterdam dat zich richt op oplossingen voor de arbeidsbemiddeling. Ik raakte geïnspireerd door het verhaal van directeur en oprichter Nick Hillebrand, een oud-marinier die met zijn visie en doorzettingsvermogen dit snelgroeiende, disruptieve bedrijf heeft opgebouwd. De keuze om te investeren, ook al is het een klein bedrag, voelt als een kans om deel uit te maken van iets veelbelovends en om mee te profiteren van hun toekomstige groei. Ik ben benieuwd hoe deze investering zich gaat ontwikkelen!

Een eigen kantoor

En last but not least, vanaf 1 juni heb ik mijn eigen kantoor in Lopikerkapel. In een prachtig oud monumentaal pand vlakbij de zendmast van IJsselstein huur ik een kantoor. Het is een heerlijke plek om te werken en biedt mij de rust en ruimte om mijn klanten nog beter te bedienen.

Online marketing nieuws

Vaak beginnen de meeste “koude” connectieverzoeken op LinkedIn op deze manier. Dan denk ik bij[…]

Mijn naam is Jeannette Vervoort en ik werk, sinds begin dit jaar, als Junior Online[…]